Ο Λίβανος ενημερώθηκε προφορικά από τη Γερμανία για ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου Salameh «με κατηγορίες για διαφθορά, πλαστογραφία… και ξέπλυμα χρημάτων και κατάχρηση», δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτερη δικαστική πηγή.
Μια δεύτερη πηγή, που γνωρίζει το θέμα, επιβεβαίωσε στο Reuters την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ο Salameh αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Το ένταλμα αυτό είναι το δεύτερο σε βάρος του Σαλαμέχ που εκδόθηκε στο εξωτερικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Την περασμένη Παρασκευή, ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας είχε επιβεβαιώσει πως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Στο Λίβανο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες διεξάγονται έρευνες σε βάρος του 72χρονου Salameh για κατάχρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Λιβάνου, που ζημίωσε το λιβανικό κράτος.
Στη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν ήταν κανένας άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε πως εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ένταλμα σύλληψης. «Δεν σχολιάζουμε ποτέ για εντάλματα σύλληψης», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του γραφείου.
Ο Σαλαμέχ, ο οποίος είναι διοικητής της κεντρικής τράπεζας εδώ και 30 χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με εκκλήσεις για την παραίτησή του πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ