Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) διερευνά το ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α που πιθανώς συνδέεται με την κατανάλωση φραουλών, βιολογικής προέλευσης, δύο συγκεκριμένων εταιρειών.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η εξάπλωση της Ηπατίτιδας Α είναι πιθανό να συνδέεται με τις φράουλες των εταιρειών FreshKampo και HEB.
Ο FDA έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της πιθανής σύνδεσης ανάμεσα στην κατανάλωση των εν λόγω φραουλών με το ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
Ερευνα διεξάγει και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων.
«Οι έρευνες ανίχνευσης δείχνουν ότι περιστατικά στην Καλιφόρνια, τη Μινεσότα και τον Καναδά αναφέρουν ότι αγόρασαν φρέσκες βιολογικές φράουλες με την επωνυμία FreshKampo ή HEB πριν αρρωστήσουν», ανέφερε ο FDA.
Η έρευνα αφορά τις φράουλες των δύο εν λόγω εταιρειών που αγοράστηκαν από τις 5 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου, ωστόσο, οι επιστήμονες συστήνουν στους καταναλωτές που αγόρασαν φράουλες και τις κατέψυξαν για να τις καταναλώσουν αργότερα, να τις πετάξουν αμέσως, αν δεν είναι σίγουροι ποια εταιρεία της είχε συσκευάσει.
«Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες ή από πού τις αγοράσατε πριν τις καταψύξετε, θα πρέπει να τις πετάξετε», δήλωσε εκπρόσωπος του FDA.

Πόσο σοβαρή είναι η ηπατίτιδα Α

Η ηπατίτιδα Α είναι μια ηπατική λοίμωξη που μπορεί να προληφθεί με εμβόλιο, σύμφωνα με τα CDC. Πρόκειται για μία μεταδοτική ασθένεια και τα συμπτώματά της -όπως κόπωση, ναυτία, πόνος στο στομάχι και ίκτερος- μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο μήνες. Μεταδίδεται μέσω της κατάποσης μολυσμένων τροφών και νερού ή μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένο άτομα, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και θάνατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ