Τη λήξη εφαρμογής διατάγματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, η οποία είχε εμποδίσει αρκετούς ξένους προσωρινούς εργαζόμενους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, επέτρεψε ο νυν πρόεδρος Joe Biden, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε.

Ο Biden έχει ήδη ανακαλέσει μερικές από τις πολιτικές μετανάστευσης του Trump μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου 2021, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης εκτελεστικού διατάγματος που εμπόδισε την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος αρκετών μεταναστών που είχαν αιτηθεί βίζα.

Τι υποστήριζε ο Trump

Ο Trump για πρώτη φορά είχε υπογράψει την προεδρική εντολή για τους προσωρινούς ξένους εργαζόμενους τον Ιούνιο του 2020, ενώ την ανανέωσε με ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος είχε παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων, με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το Reuters, αλλά και άλλα ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη κίνηση λήξης του αναφερόμενου προεδρικού διατάγματος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις δημοσιεύσεις με την είδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ