Παραμένει στις φυλακές της Ρώμης ο Ιταλός αντιπλοίαρχος Walter Biot, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 30/3, με την κατηγορία ότι παρέδωσε σε ρώσο αξιωματικό -έναντι χρηματικής αμοιβής- απόρρητα έγγραφα του ιταλικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Biot αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστικού αρμόδιου για τις προκαταρκτικές έρευνες και υποστήριξε ότι στην φάση αυτή νοιώθει αποπροσανατολισμένος σε σύγχυση, αλλά ότι σύντομα θα δώσει όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Biot (ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας του) φέρεται να παρέδωσε στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη, έγγραφα τα οποία χαρακτηρίζονται «αυστηρά απόρρητα», όπως και ευαίσθητες πληροφορίες που ανταλλάσσουν τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Πληροφορίες οι οποίες θεωρούνται «NATO Secret».
Όπως διαρρέει, ο Biot φέρεται να παρέδωσε στον ρώσο ακόλουθο (ο οποίος έχει ήδη απελαθεί από την Ιταλία) εννέα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια της Ιταλίας και άλλα 47, στα οποία γίνεται αναφορά ως «Απόρρητα ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τέλος, ο κατηγορούμενος «δεν είχε κανέναν ενδοιασμό όταν πρόδωσε την εμπιστοσύνη του θεσμού που υπηρετούσε, με μόνο στόχο να μπορέσει να πετύχει προσωπικό οικονομικό όφελος».

Η σύλληψη

Ο Ιταλός που συνελήφθη και προφυλακίστηκε από τις ιταλικές αρχές, φέρεται ότι παρέδιδε απόρρητα έγγραφα, ίσως και του ΝΑΤΟ σε Ρώσο αξιωματούχο έναντι αμοιβής.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», o Iταλός υποπλοίαρχος «έβαλε στην τσέπη» 5.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης, ο Ιταλός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κατηγορείται πως έδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας της Ιταλίας.
Η αστυνομία τον έπιασε επ’ αυτοφώρω να δίνει μυστικά έγγραφα που περιλαμβάνουν και απόρρητες πληροφορίες της Συμμαχίας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο και άλλες χώρες.

Screenshot_2021-04-01_at_9_39_30_PM.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ