Μετά τα χθεσινά (30/11) αποτελέσματα του α΄ γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που οδήγησαν σε β΄ επαναληπτικό γύρο εκλογών, μεταξύ του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Βερβεσού και του υποψήφιου προέδρου Δημήτρη Αναστασόπουλου, ο τελευταίος καλεί τον πρώτο σε debate, προκειμένου να συζητήσουν για την αναδιοργάνωση του ΔΣΑ, την στήριξη των δικηγόρων, τον εκσυγχρονισμό του δικηγορικού επαγγέλματος, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εκλογές του πρώτου γύρου στον ΔΣΑ, ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 29,37% και ο κ. Αναστασόπουλος 21,63% (διαφορά 7,74%) και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κ. Αναστασόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Βερβεσό σε debate προκειμένου να συζητήσουν «για την αναδιοργάνωση του Συλλόγου, για την στήριξη των δικηγόρων, και δη των πιο αδύναμων, για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος μας» και εκφράζει την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά να ανταποκριθεί στην πρόσκληση προς όφελος των δικηγόρων και της εκλογικής διαδικασίας».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος ευχαριστεί τους χιλιάδες συναδέλφους του που στήριξαν την υποψηφιότητα του και καλεί τους δικηγόρους να προσέλθουν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας «για την τελική ανατροπή» και προσθέτει:

Η δήλωση του κ. Αναστασόπουλου έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.637 συναδέλφους που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Που επιβράβευσαν την παρουσία μας τα 4 χρόνια που πέρασαν εντός και εκτός Δ.Σ., για διαφάνεια, εκσυγχρονισμό και στήριξη των δικηγόρων. Το 2017 με εμπιστεύτηκαν στον α’ γύρο των εκλογών 1.884 συνάδελφοι, σήμερα είμαστε πολλοί περισσότεροι, πολύ πιο αισιόδοξοι, πολύ πιο δυνατοί!

Κάναμε το πρώτο βήμα. Για την πραγματική αλλαγή στον ΔΣΑ. Για διαφάνεια, θεσμική θωράκιση του επαγγέλματος μας, στήριξη των πιο αδύναμων συναδέλφων μας, ανάταξη του κύρους μας.

Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν έναν ισχυρό Δικηγορικό Σύλλογο να συστρατευτούν μαζί μας για την τελική ανατροπή. Να ενώσουμε δυνάμεις για έναν ΔΣΑ που θα προστατεύει τα μέλη του, θα μάχεται για τα συμφέροντα τους και θα αποτελεί θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε κάθε εξουσία και αυθαιρεσία. Ενωμένοι, να αφήσουμε πίσω μας το χθες που μας πλήγωσε και με τις αποφάσεις του στοίχισε στον κλάδο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Να δημιουργήσουμε έναν Σύλλογο για όλους!

Πλέον, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: σε λίγες ημέρες αποφασίζουμε για το τι εκπροσώπηση επιθυμούμε, ποια πρόταση είναι στραμμένη στο μέλλον, ποιος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Για αυτό καλώ και πάλι τον νυν πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό σε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση, με όποιους όρους εκείνος επιθυμεί. Να συζητήσουμε για την αναδιοργάνωση του Συλλόγου μας, για την στήριξη των δικηγόρων, και δη των πιο αδύναμων, για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος μας. Τον καλώ αυτή τη φορά να ανταποκριθεί, προς όφελος των δικηγόρων και της εκλογικής διαδικασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ