Αντιδράσεις στους κόλπους των δικαστών προκαλεί το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, οι δικαστές προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η οποία και απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Στην επιστολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, διαμαρτύρεται για τη νέα ρύθμιση που προωθεί τις γραπτές αξιολογήσεις εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, η οποία , όπως αναφέρει, “πλήττει τη δικαστική ανεξαρτησία και το κύρος Δικαστών και Εισαγγελέων”.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών υιοθέτησε πλήρως όλες τις αιτιάσεις και το σκεπτικό που υποβάλαμε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η Ένωσή μας υποχρεώνεται να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα εκπροσώπησης των Δικαστών και δικαιώνεται απόλυτα τόσο στις θέσεις της όσο και στην ακολουθούμενη μεθοδολογία ανάδειξης των προβλημάτων σε διεθνές επίπεδο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να ακούει και να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις των Δικαστικών Ενώσεων εθνικών και ευρωπαϊκών συμμορφούμενο με βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου.

Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη μας προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους για την επίμαχη ρύθμιση.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αύριο 1η Δεκεμβρίου 2021».