Ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη του «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για τους θανάτους 12 ανθρώπων και για απόπειρες ανθρωποκτονίας 14 ακόμη.
Η διαδικασία ωστόσο καθυστερεί καθώς ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, δήλωσε ασθενής με κορωνοϊό και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.
Μάλιστα, στο δικαστήριο τέθηκε και ζήτημα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να θέτει θέμα για την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.
Μαζί με τον Dr Kontos, στο εδώλιο κάθονται και άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο βούλευμα ο 48χρονος εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν ίαση από σοβαρές ασθένειες με δικές του μεθόδους που αποτελούνται από… μαντζούνια.

Τα θύματα περιμένουν δικαίωση

Ο συνήγορος των οικογενειών που συγκλόνισαν με την πρόσφατη επιστολή τους (την οποία δημοσιοποίησε το dikastiko.gr) μετά την απώλεια των παιδιών τους, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε:
“Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση”.
Χαρακτηριστικές υπήρξαν οι δηλώσεις θυμάτων και συγγενών.
“Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε.
Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις.
Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17.000, του είχα δώσει τις 6.000 και άλλες 2.000 χιλιάδες για έξοδα” είπε έξω από το δικαστήριο ένα από τα θύματα. Δίκη ψευτογιατρού
“Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα.
Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…” τόνισε ο γιος ενός άλλους θύματος.
Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι “οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ