Σε κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, με μεθόδους που θυμίζουν σενάριο ταινιών, εισέβαλαν Ρουμάνοι δράστες.
Στη διάθεσή τους είχαν σημαντικές πληροφορίες, για τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονταν σε βιτρίνες γνωστών κοσμηματοπωλείων. Κάθε φορά επέλεγαν και διαφορετικό στόχο, σε διαφορετική χώρα. Η εξάρθρωση της οργάνωσης έχει αρχίσει καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δυο εκ των μελών τους οποίους και συνέλαβαν.
Οι δράστες, ξεκινούσαν με το να κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια για την ευρωπαϊκή πόλη που είχαν επιλέξει και έπειτα επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο.
Ένας εκ των δραστών, κατά την είσοδό του στο κατάστημα, προσποιούμενος το στέλεχος πολυεθνικής, με έδρα την Βαρκελώνη, μιλούσε στα ισπανικά για να μπερδέψει τους υπαλλήλους σχετικά με την καταγωγή του και στη συνέχεια με την δικαιολογία ότι δήθεν ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποιο συγκεκριμένο ακριβό ρολόι, τους ζητούσε να το δειγματίσουν μπροστά του.
Με αστραπιαίες, περίτεχνες κινήσεις, χωρίς κανείς να τον πάρει είδηση, ο δράστης εξαφάνιζε το ρολόι, αφήνοντας τους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι θα επέστρεφε να το αγοράσει, τη στιγμή που το είχε ήδη βάλει στην τσέπη του. Μάλιστα, άφηνε και μια μικρή προκαταβολή ως εγγύηση σε αγγλικές λίρες.
Στην Ελλάδα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν επιλέξει και “χτυπήσει” μερικά από τα πιο ακριβά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.

Οι ληστείες στην Αθήνα 

Στην Ελλάδα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν επιλέξει μερικά από τα πιο ακριβά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας. Στις 18 Νοεμβρίου «χτύπησαν» το «IWC SCHAFFHAUSEB» που βρίσκεται επί της Βουκουρεστίου και αφαίρεσαν με τον ίδιο τρόπο ένα Portugieser Perpetual Calendar 42 με καφέ δερμάτινο λουράκι, αξίας 38.000 ευρώ. Έπειτα οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γνωστό κοσμηματοπωλείο KESSARIS επί της οδού Πανεπιστημίου, όπου οι υπάλληλοι του έδειξαν μια σειρά από ακριβά δαχτυλίδια των 1,5 και 3 καρατίων, τα οποία προσπάθησε να αφαιρέσει αλλά δεν τα κατάφερε.
Την ίδια μέρα, ο ίδιος «πελάτης» και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, μπήκε και στο κοσμηματοπωλείο «AUDEMARS PIQUET» που βρίσκεται στον ίδιο πεζόδρομο χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει κάποιο ακριβό ρολόι διότι οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να του τα δειγματίσουν μπροστά του.
Μια μέρα πριν ο «πελάτης» που προσποιούνταν τον… golden boy από την Ισπανία, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο «ΠΑΤΣΕΑΣ» επί της λεωφόρου Συγγρού και αφού έπεισε τους υπαλλήλους να του δειγματίσουν σειρά από ακριβά ρολόγια, κατάφερε να αφαιρέσει ένα απ’ αυτά. Ωστόσο, ένας εκ των υπαλλήλων του κοσμηματοπωλείου αντελήφθη τι είχε συμβεί και πάνω στον αναβρασμό, ο δράστης άφησε το ρολόι στο κατάστημα και τράπηκε σε φυγή.