Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πλειστηριασμοί ακινήτων -ακόμα και πρώτης κατοικίας – δανειοληπτών που διεξάγονται εβδομαδιαίως αριθμούνται σε εκατοντάδες ενώ αναμένεται έτι μεγαλύτερη αύξηση τους μήνες που ακολουθούν.
Για την αναστολή της διενέργειας των προγραμματισμένων και όσων αναμένονται να προγραμματιστούν πλειστηριασμών αποφασίζουν πλέον τα Δικαστήρια ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη της απαίτησης από τα δάνεια, πιστώσεις κ.α. για λόγους που αφορούν την εγκυρότητα των επικαλούμενων συνεχών μεταβιβάσεων (τιτλοποιήσεις) των απαιτήσεων και αναθέσεων διαχείρισης σε εταιρείες διαχείρισης.
Πιο συγκεκριμένα το γραφείο μας επέτυχε τις κάτωθι δεκτές αποφάσεις:

Οκτώβριος 2021: Αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εκδοθείσας από εταιρεία διαχείρισης

Το Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής που εκδόθηκε από εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στο όνομα και για λογαριασμό αλλοδαπής εταιρείας (fund) εμφανιζόμενης ως νέας δικαιούχου της απαίτησης κατά εντολέων μας δανειοληπτών.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρεία διαχείρισης με την αίτησή της προς έκδοση διαταγής πληρωμής δεν προσκόμισε ενώπιον του Δικαστηρίου έγγραφα από τα οποία να αποδεικνύεται ότι μεταξύ των απαιτήσεων των οποίων ανέλαβε τη διαχείριση, περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη απαίτηση, ώστε να προκύπτει η ενεργητική της νομιμοποίηση στην υποβολή της άνω αίτησης.
Συνεπεία τούτων, το Δικαστήριο κατέληξε στην κρίση ότι ελλείπει η απαιτούμενη για την έκδοση διαταγής πληρωμής διαδικαστική προϋπόθεση απόδειξης της ενεργητικής νομιμοποίησης της εταιρείας διαχείρισης και για αυτόν τον λόγο διέταξε την απαγόρευση διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεση, προσημείωση  κ.λ.π) επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας των εντολέων μας.

Νοέμβριος 2021: Δεκτή προσωρινή διαταγή περί μη μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας δανειολήπτη

Το Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας την επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά περιουσίας δανειολήπτη εντολέα μας, κρίνοντας ως βάσιμους τους ισχυρισμούς μας περί μη απόδειξης της ενεργητικής νομιμοποίησης της αιτούσας τη διαταγή πληρωμή εταιρείας διαχείρισης με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο.
logo_Lekkakou_transparent_M_7.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ