Για σκευωρία στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, μίλησε εκ νέου σήμερα μετά την κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι και οι πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε και κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο με αφορμή τις έγγραφες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για μεθοδεύσεις στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας από τον περιβόητο “Ρασπούτιν”.
Η κατάθεση του κ. Αβραμόπουλου στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου διήρκεσε περίπου δυο ώρες και αμέσως μετά ο ίδιος δήλωσε: “Πριν από ενάμιση χρόνο εξαρχής κατέθεσε μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές σκευωροί, οι ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί, μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα”.

Με τη δήλωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του δεν αναφέρθηκα σε ονόματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε καταθέσει μήνυση κατά δυο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης της Novartis, οι οποίοι τον είχαν εμπλέξει στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Αύριο το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο καταθέτει για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ