Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υποστήριξε σήμερα (17/12) ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή» με την ενδεχόμενη άσκηση δίωξης, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, σε βάρος του Hunter Biden, του γιου του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Joe Biden.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Trump τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε ποινική έρευνα για τον Hunter Biden ή την οικογένεια Biden.

Τα σχέδια Trump

Σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εξέταζε το ενδεχόμενο να διορίσει έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Hunter.
Επίσης, όπως ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θα ήθελε να διοριστεί και ένας δεύτερος ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τις καταγγελίες του περί εκλογικής απάτης, για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις μέχρι στιγμής.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο επερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε να διευκρινίσει αν θα διορίσει ειδικούς εισαγγελείς για αυτές τις υποθέσεις.
Στη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ενεργεί «με βάση τον νόμο και τα γεγονότα» και ότι, στις λίγες εβδομάδες που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση «θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη δουλειά που έχει κληθεί να κάνει».
«Ας συνεχίσουμε στην πορεία που ακολουθούσαμε», πρόσθεσε.
Στις 9 Δεκεμβρίου ο ίδιος ο Hunter Biden ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία του Ντέλαγουερ ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ