Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. κατά τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου 2022 υιοθέτησε κατά πλειοψηφία την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της 2ας Απριλίου 2022 σχετικά με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατάξεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. αποφάσισε την πραγματοποίηση πενθήμερης προειδοποιητικής στοχευμένης αποχής των μελών του από τις 11 έως και τις 15 Απριλίου 2022 αποκλειστικώς από δίκες συμφερόντων του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου και μόνο, εφόσον ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αντιδίκου του Δημοσίου κρίνει ότι ο εντολέας του έχει έννομο συμφέρον για την αναβολή της υπόθεσης.

Υπέρ ψήφισαν:

ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτριος Βερβεσός, και οι Σύμβουλοι Αβαρκιώτης Ιωάννης, Αναλυτής Ευστάθιος, Γούναρη – Χατζησαράντου Μαρινέτα, Ζουρνατζή Άννα, Κακλαμάνης Χρήστος, Καλαντζόπουλος Μιχαήλ, Καρέτσος Κωνσταντίνος, Κουτσόλαμπρος Ανδρέας, Λυρίτσης Δημήτριος, Μαντάς Θεόδωρος, Μαντζούτσος Αλέξανδρος, Μαρινάκη Χρυσούλα, Τσαγκλή Χριστίνα.

Παρών ψήφισαν ως προς την υιοθέτηση της απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων: οι Σύμβουλοι

Αντανασιώτης Αντώνης (επισυνάπτεται κείμενο με την θεση του), Καμπαγιάννης Αθανάσιος, Σαραφιανός Δημήτριος, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της κινητοποίησης.

Παρών ψήφισε ο Σύμβουλος Γιαννούλας Φώτιος.

Απόντες ήταν οι Σύμβουλοι Αναστασόπουλος Δημήτριος, Διαμαντόπουλος Σωτήριος, Κάπος Ιωάννης και Σταυρόπουλος Ζώης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ