Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο εισαγγελέας σχετικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης που έλαβαν χώρα στις 9 Μαρτίου του 2021, αφήνοντας έκθετη την ΕΛ.ΑΣ.
Η εισαγγελία ζητά την απαλλαγή του λεγόμενου «Ινδιάνου» για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης μετά και την απαλλαγή του απο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας (παρόλο που παρεμεινε 7 μήνες στη φυλακή).

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με αριθμό 1375/22 που φέρει ημερομηνία 7.4.22 ο συνήγορος του κ. Παύλος Σαράκης τονίζει πως «Σχετικά, με την υπ’αριθμον 1375/07.04.2022, εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, για την απαλλαγή του κατηγορούμενου – αποκαλούμενου «Ινδιάνου» – για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09.03.2021 στην Ν. Σμύρνη, η Εισαγγελία Αθηνών αξιολογώντας το σύνολο του δικογραφικού αποδεικτικού υλικού, αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται καθόλου ενδείξεις εμπλοκής του κατηγορουμένου στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης και προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο, την απαλλαγή του για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών εις βάρος του», αναφερει ο κ. Σαράκης και στη συνέχεια υπογραμμίζει πως ο εντολέας του «Θυμίζω ότι παρέμεινε στη φυλακή για επτά μήνες, όντας αθώος και θύμα ενός ψυχικά ασταθούς ψευδομάρτυρα, που παραπλάνησε εγκληματικά την Δικαιοσύνη. Οι ευθύνες των αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, για το «φιάσκο» της υπόθεσης του «Ινδιάνου», είναι τεράστιες και πρέπει να αξιολογηθούν, τόσο από την πολιτική του ηγεσία, όσο και από την δικαιοσύνη.
Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μια σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαρύνει δια βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν την ζωές των ανθρώπων αλλά και την ίδια την δικαιοσύνη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ