Το Δ.Σ. του ΔΣΑ στη σημερινή Συνεδρίαση αποφάσισε διευκρινιστικά σε σχέση με την αυριανή κινητοποίησή του:

Αύριο Τρίτη 1-10-2024 οι δικηγόροι της Αθήνας ΑΠΕΧΟΥΝ από την εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον των Δικαστηρίων από τις 09.00 έως τις 12.00, ήτοι για αύριο υπάρχει ΑΠΟΧΗ και δη μόνο από την παράσταση ενώπιον δικαστηρίων.

Διευκρινίζεται ότι, ενόψει της αυριανής 3ωρης αποχής οι πληρεξούσιοι δικηγόροι οφείλουν να δηλώσουν στο ακροατήριο εκάστου δικαστικού σχηματισμού ότι απέχουν από τις 09.00 έως τις 12.00, προκειμένου η υπόθεσή τους είτε να κρατηθεί προκειμένου να εκδικασθεί από τις 12.00 και μετά είτε να αναβληθεί κατά την κρίση του Δικαστηρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε ότι, χορηγείται άδεια σε όλους τους συναδέλφους χωρίς προηγούμενη αίτηση:

α. για την εκδίκαση ανακοπών κατά κατασχετήριας έκθεσης και προγράμματος πλειστηριασμού σε α΄ βαθμό καθώς και για την εκδίκαση αιτήσεων αναστολής επί τη βάσει εφέσεως κατά πρωτοβάθμιας απορριπτικής απόφασης ανακοπής κατά προγράμματος πλειστηριασμού

β. για τις πολιτικές υποθέσεις που εκδικάζονται αύριο 1-10-2024 (ώρα 11 πμ) ενώπιον Εφετείου και για τις οποίες έχει κατατεθεί από σήμερα (30-9-2024) δήλωση (του άρθρου 242 ΚΠολΔ).