Τα φαρμακεία θα πωλούν εφεξής rapid test και θα διαθέτουν δωρεάν self test, ενώ την ίδια ώρα δεν θα διενεργούν οι φαρμακοποιοί κανένα από τα τεστ αυτά, σύμφωνα με τη διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, στην τελική της μορφή την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.
Με τη νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, διαγράφηκε φράση από τη διάταξη, που όριζε ότι, με απόφαση του υπουργού Υγείας, “δύναται να χορηγείται το δικαίωμα διενέργειας των ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς”.
Για τη συγκεκριμένη διάταξη είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς.

Προδιαγραφές self test

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατέθεσε και νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν στην έγκριση που πρέπει να έχουν λάβει τα self test για να διατίθενται στην ελληνική αγορά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα self test μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού και συνιστούν συμπληρωματική δράση στη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας με το testing και έρχεται να συμπληρώσει τα ταχέα και τα μοριακά τεστ ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.
«Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα τα χρησιμοποιήσουμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και εξήγησε: «Τα φαρμακεία θα διαθέτουν δωρεάν τα self test στους πολίτες και θα πωλούν χωριστά τα rapid test».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ