Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση απάτης και διαφθοράς υπέρ του Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Μετά τη σύλληψη 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της Εύας Καϊλής, οι αρχές σφράγισαν τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Repubblica. Οι 3 από τους 4 έχουν ως κοινό ότι υπήρξαν συνεργάτες του Antonio Panzeri.

Πιο συγκεκριμένα σφραγίστηκε το γραφείο της Federica Garbagnati, η οποία είναι βοηθός της ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού κόμματος Alessandra Moretti. Η Garbagnati παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε στη Ντοχά για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, ξεκαθάρισε ότι πάντα ψήφιζε σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της. Η Garbagnati στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Antonio Panzeri.

Ο δεύτερος είναι ο Giuseppe Meroni, στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός του Panzeri και τώρα είναι στην υπηρεσία της Λάρα Κόμι από το Forza Italia.

Η τρίτη είναι η Donatella Rostagno, η οποία ειδικεύεται στα θέματα της Μέσης Ανατολής και του αρραβικού κόσμου. Υπήρξε συνεργάτης του Panzeri και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού, Maria Arena. Η Rostagno είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Fight Impunity» που ίδρυσε ο Panzeri και βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Ο τέταρτος είναι ο Davide Zoggia, ένα σημαντικό όνομα της Ιταλικής Αριστεράς πριν από δεκαπέντε χρόνια. Πρώην Ιταλός βουλευτής, πιστός του Pierluigi Bersani (πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος) και οργανωτικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της γραμματείας του κ. Epifani. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Giuseppe Meroni, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Zoggia ανήκει είναι συνεργάτης του Pietro Bartolo (πολιτικός πολύ γνωστός για τις τοποθετήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών) αλλά και του αρχηγού της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Brando Benifei. Οι βουλευτές έμειναν έξω από τις έρευνες.

Σε λίγο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, θα φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο και η υπόθεση της Έυας Καϊλή. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κανονισμού θα γίνει ψηφοφορία και στη συνέχεια θα της αφαιρεθεί η θέση της αντιπροέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ