Η γυναίκα που κατηγόρησε τον Dani Alves για βιασμό, κατέθεσε τη Δευτέρα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του πρώην άσου της Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα, ενώ η ξαδέλφη του θύματος δήλωσε ότι η επίθεση σε νυχτερινό κέντρο κατέστρεψε τη ζωή της.
Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται, κατέθεσε για πάνω από μία ώρα πίσω από ένα παραβάν, προκειμένου σύμφωνα με δικαστικές να αποφευχθεί η ”οπτική αντιπαράθεση” με τον Άλβες, ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης με λευκό πουκάμισο και τζιν παντελόνι.
Την κατάθεση του θύματος είδε μόνο ο δικαστής, το πρόσωπό της ήταν επεξεργασμένο και η φωνή της τροποποιημένη για να μην εκτεθεί η ταυτότητά της σε περίπτωση που διαρρεύσει κάποιο υλικό.
Ο 40χρονος, ένας από τους πιο καταξιωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο μετά από μια καριέρα που τον είδε να παίζει στην Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν, κατηγορείται ότι βίασε τη γυναίκα σε τμήμα VIP ενός νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2022.
Ο Dani Alves βρίσκεται στη φυλακή από τις 20 Ιανουαρίου όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο «Sutton» της Βαρκελώνης.
Ο Άλβες, ο οποίος συνελήφθη τρεις εβδομάδες αργότερα και έκτοτε κρατείται, αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός οδηγήθηκε στο δικαστήριο με χειροπέδες.
Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή φυλάκισης εννέα ετών, ακολουθούμενη από 10 χρόνια με αναστολή, ενώ ζήτησαν να καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ (162.000 δολάρια) στο θύμα.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Aλβες βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο Sutton με έναν φίλο του, όταν συνάντησε τη γυναίκα με την ξάδελφή της και μία φίλη της και τις αγόρασε σαμπάνια.
Στη συνέχεια ζήτησε από το θύμα να πάει μαζί του σε έναν άλλο χώρο όπου υπήρχε τουαλέτα, την οποία δεν γνώριζε. Μόλις μπήκε μέσα ο Aλβες υιοθέτησε μια ”βίαιη στάση”, της επιτέθηκε και την ανάγκασε να κάνει σεξ, παρά τις διαμαρτυρίες της, ανέφερε η εισαγγελία.
″Το θύμα του ζήτησε επανειλημμένα να την αφήσει να φύγει, λέγοντας ότι ήθελε να φύγει, αλλά ο κατηγορούμενος δεν την άφησε”, προκαλώντας της ”οδύνη και τρόμο”, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η φίλη της επιβεβαίωσε τον απολογισμό της, λέγοντας ότι η Aλβες είχε μια πολύ ”διαχυτικ’η συμπεριφορά” και έγινε ”ακόμα πιο εμμονικός” με το θύμα.
Ξεσπώντας σε δάκρυα, η φίλη θυμήθηκε πώς το θύμα ”έκλαιγε ανεξέλεγκτα” αφού βγήκε από το μπάνιο, ζητώντας να φύγει αμέσως και λέγοντας ότι ο Aλβες την είχε ”πληγώσει πραγματικά”.
Αφού έλαβε ιατρική φροντίδα εκείνο το βράδυ, η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στις 2 Ιανουαρίου, αλλά η εισαγγελία δήλωσε ότι τώρα υποφέρει από ”αυξημένο μετατραυματικό στρες”.
″Δεν μπορεί να κοιμηθεί, παίρνει φάρμακα… και έχει αρχίσει να παίρνει αντικαταθλιπτικά”, δήλωσε η ξάδελφή της στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ”μετά βίας βγαίνει από το σπίτι” μετά την επίθεση.
Ο Aλβες αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη στο τέλος της δίκης.
Άλλοι περίπου 30 μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Άλβες, φίλοι του θύματος και το προσωπικό του νυχτερινού κέντρου.
Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί αρκετές εβδομάδες αργότερα.
Ο τρεις φορές νικητής του Champions League αρνήθηκε αρχικά ότι γνώριζε τη γυναίκα σε τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά αργότερα δήλωσε ότι είχαν συναινετικό σεξ. Είπε στην εφημερίδα La Vanguardia τον Ιούνιο ότι είχε πει ψέματα επειδή φοβόταν ότι η γυναίκα του θα τον εγκατέλειπε.
″Έχω πραγματικά καθαρή συνείδηση σχετικά με το τι συνέβη εκείνο το βράδυ”, δήλωσε στην εφημερίδα.
Η μητέρα του Λουσία Aλβες, η οποία παραβρέθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες αφού κατονόμασε δημόσια την κατήγορο του γιου της και δημοσίευσε φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο.
Το δικαστήριο απέρριψε επανειλημμένα αίτημα του Ντάνι Αλβες να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, λέγοντας ότι ελλοχεύει κίνδυνος φυγής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ