Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Google αξίας 7 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωσης για τον αποκλεισμό ρωσικού καναλιού από το YouTube, αναφέρουν την Τρίτη τοπικά μέσα.
Η υπόθεση αφορά το GPM Entertainment Television, τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στον όμιλο της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom.
Το κανάλι είχε υποβάλλει αγωγή κατά της Google απαιτώντας να αρθεί το μπλόκο που επέβαλε η αμερικανική εταιρεία.
Το YouTube εμποδίζει παγκοσμίως την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, δέχεται όμως πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές κα το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία έχει μπλοκάρει ορισμένες άλλες αμερικανικές πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Instagram, καθώς προσπαθεί να ελέγξει τη ροή πληροφοριών για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Η αξίωση του GPM Entertainment Television για τη λήψη ενδιάμεσων μέτρων έγινε δεκτή» ανακοίνωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας σύμφωνα με το Interfax.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η απόφαση αφορά «την κατάσχεση κεφαλαίων [συμπεριλαμβανομένων μετρητών από τραπεζικούς λογαριασμούς) και κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Google για το συνολικό ποσό των 500 εκατ. ρουβλίων».
Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, το δικαστήριο είχε απορρίψει προηγούμενο αίτημα του καναλιού στις 13 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ