Οι χρήστες του Twitter είδαν τις γυμνές τους φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει στο Twitter Circles να εμφανίζονται παντού.
«Το Twitter Circles έχει πρόβλημα», έγραψε στο Twitter η συγγραφέας Abraham Josephine Riesman, η οποία ανακάλυψε ότι οι γυμνές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο Twitter Circle είχαν διαρρεύσει. «Ανέβασα μια γυμνή φωτογραφία στα Circles χθες και είδα ότι άρεσε σε κάποιον που δεν ακολουθώ»».
Την καταγγελία ακολούθησαν κι άλλες με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας, και ειδικά του Twitter Circles, που προβάλλεται ως ένας ασφαλής, ελεγχόμενος χώρος όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις πιο προσωπικές τους σκέψεις – και φωτογραφίες – με μια πολύ επιλεγμένη ομάδα έμπιστων φίλων κι ακολούθων.

Aaaaand Twitter Circles is broken. I posted a nude to Circles yesterday and some (perfectly nice!) rando who I don’t follow just liked it. Delete your Circles Nudes!!!

— Abraham Josephine “Josie” “No Check” Riesman (@abrahamjoseph) April 7, 2023

Η αποτυχία του Twitter να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών του αποτελεί «σημαντική παραβίαση της ιδιωτικότητας», δήλωσε στο Buzzfeed η Μελίσσα Ίνγκλ, πρώην ανώτερη επιστήμονας δεδομένων στο Twitter. «Το Twitter Circles είναι η ομάδα των έμπιστων φίλων του κάθε χρήστη και το να είναι ορατές αυτές οι αναρτήσεις εκτός της ομάδας, υποδηλώνει ότι ο αλγόριθμος στερείται βασικών λειτουργιών», τόνισε.

Τι είναι το Twitter Circles

Όταν το Twitter Circles ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, υποσχέθηκε στους χρήστες «την ευελιξία να επιλέγουν ποιος μπορεί να δει και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό τους σε βάση Tweet-by-Tweet».
Η δυνατότητα περιορισμού της πρόσβασης των αναρτήσεων σε έναν μικρό αριθμό ατόμων «καθιστά ευκολότερη την πραγματοποίηση πιο οικείων συνομιλιών και τη δημιουργία στενότερων συνδέσεων με επιλεγμένους ακόλουθους».
Όπως επισημαίνει το Forbes, το φιάσκο των Circles είναι το τελευταίο πρόβλημα που σίγουρα θα δυσχεράνει τις προσπάθειες του Elon Musk να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι το Twitter είναι ένας ασφαλής χώρος για τα προϊόντα τους. Αλλά φαίνεται απίθανο ο Μασκ να αλλάξει κάποια από τις τακτικές του ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ανησυχεί για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ