Παρά τη δυσμενή υγειονομική συγκυρία, «η κυβέρνηση παρέμεινε προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο», τόνισε στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2021, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Υλοποιήσαμε πλήρως τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο», είπε φέροντας ως παραδείγματα την ενίσχυση του δυναμικού της Δικαιοσύνης, με 65 νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών, και την επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα στο αδίκημα ενεργητικής δωροδοκίας

Για το επόμενο διάστημα,-μεταξύ άλλων- ο κ. Τσιάρας είπε ότι εντάσσονται ακόμα περισσότερες διαδικασίες στην πλατφόρμα gov.gr, ενώ διευρύνεται η διασύνδεση των συστημάτων με τα ΚΕΠ, για την πρόσβαση των πολιτών στα ψηφιακά πιστοποιητικά.

Ανάφερε ότι σε λίγες ημέρες, η κατάθεση δικογράφων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στα τακτικά δικαστήρια και το ΣτΕ, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για επέκταση της και στα πολιτικά δικαστήρια.

Για το νέο, υπό σύσταση, ειδικό γραφείο για τα στατιστικά της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έκδοση του αναγκαίου ΠΔ, ώστε να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του νέου γραφείου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ακόμη στον στόχο, εντός του επόμενου έτους, να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νέου κώδικα οργανισμού δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών.

Τέλος, είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικεί μεγάλο μερίδιο των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης, για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των υποδομών της Δικαιοσύνης. «Καταθέσαμε πρόταση για νέες σύγχρονες υποδομές σε όλη την επικράτεια» είπε ο κ. Τσιάρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ