Αποφασισμένος να μην αλλάξει στάση και να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νόμος περί εθνικής άμυνας ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων (NDAA) πέρασε και τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα με περισσότερη από την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να παρακαμφθεί το προεδρικό veto.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των S -400 αλλά και την αποχώρηση 12.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.

«Κερδισμένη η Κίνα»

Το νομοσχέδιο εστάλη στον απερχόμενο πλέον πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να το εγκρίνει εντός 10 ημερών.
Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να διαψεύδει τις ελπίδες όλων όσοι πίστευαν πως θα το εγκρίνει, λόγω της ισχυρής διακομματικής στήριξης που έχει το νομοθέτημα.
«Ο μεγαλύτερος νικητής του νέου μας αμυντικού νομοσχεδίου είναι η Κίνα.
Θα ασκήσω veto», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Εάν τελικά ο Trump απορρίψει το νομοσχέδιο, αυτό θα επιστρέψει στη Βουλή.

Image

Ο πρόεδρος Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε απειλήσει να ασκήσει βέτο, καθώς θέλει να περιληφθεί το νομοσχέδιο η κατάργηση της Ενότητας 230, η οποία αφορά το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την προστασία διαδικτυακών εταιρειών από αγωγές που σχετίζονται με θέματα ελευθερίας του λόγου, ενώ ζητά να προβλέπει επίσης πιο σταθερή απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Η Ενότητα 230, που αποτελεί και τον βασικό λόγο αντίδρασης του Τραμπ, προστατεύει τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook και το Twitter ώστε να μην θεωρούνται νομικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ