Μια βόμβα που περιείχε εκρηκτικό C4 και ζελατοδυναμίτιδα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου.
Ειδικότερα, η εν λόγω βόμβα βρέθηκε μέσα σε μια σακούλα σήμερα, Δευτέρα 18/12 στην οδό Κοκκινοπούλου, έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην αστυνομία, που έκανε λόγο για χρονικό περιθώριο 45 λεπτών στις 12:29 μ.μ.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιοι τοποθέτησαν στο σημείο τη βόμβα. Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι είναι η ζελατοδυναμίτιδα

Η ζελατοδυναμίτιδα (γνωστή και ως νεοδυναμίτιδα) είναι ένα ισχυρό εκρηκτικό, το οποίο χρησιμοποιείται από άτομα που εργάζονται σε μεταλλεία και ορυχεία, καθώς και διάφορες τρομοκρατικές ομάδες ανά τον κόσμο. Μετακινείται εύκολα και οι εκρήξεις που προκαλεί είναι μεγάλες και επικίνδυνες.
Σε αντίθεση με την πιο γνωστή αμμωνιοδυναμίτιδα (ANFO), που μπορεί ο καθένας να φτιάξει, η ζελατοδυναμίτιδα απαιτεί μεγαλύτερη εξειδίκευση και γνώσεις και κατασκευάζεται κυρίως από πυροτεχνουργούς.
Το συγκεκριμένο υλικό κατασκεύασε το 1873 στο Παρίσι ο Σουηδός χημικός Άλφρεντ Μπέρναρντ Νομπέλ, ο οποίος πούλησε την εφεύρεση αυτή στην ιταλική κυβέρνηση λίγα χρόνια μετά, το 1891.
Ο Νόμπελ εγκαταστάθηκε στην Ιταλία και ίδρυσε χημικό εργοστάσιο, ωστόσο μεγάλο μέρος της περιουσίας του προήλθε από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έλαβε για τις εφευρέσεις του. Μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτής, ο επιστήμονας διέθεσε σε διάφορες φιλανθρωπίες, ενώ ένα τμήμα της καθιέρωσε τα ομώνυμα Βραβεία Νομπέλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ