Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής σχολής του ΑΠΘ, Γεώργιος Νάκος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΑΠΘ, ο Γεώργιος Νάκος άφησε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου την τελευταία του πνοή.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στις 11:00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Σαράντα Εκκλησιές.

Το Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής

«Με μεγάλη μας λύπη και βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε, ανήμερα της Παναγίας, την απώλεια του Δασκάλου μας Γιώργου Νάκου. Ο Ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Π. Νάκος υπήρξε επί σειρά δεκαετιών στυλοβάτης της Νομικής Σχολής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Λάμπρυνε τη Νομική Σχολή από το 1965 έως το 2007 ως Επιμελητής, Λέκτορας, Επίκουρος, Αναπληρωτής και Τακτικός Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου, εκπαιδεύοντας γενιές Νομικών και αφήνοντας ως παρακαταθήκη αρχές και αξίες που υπηρέτησε με απαράμιλλη συνέπεια. Στο Πανεπιστήμιο, διακρίθηκε για το αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς που τον διακατείχε, υπηρετώντας το αγόγγυστα από πλείστες θέσεις, ιδιαίτερα -και για πολλά χρόνια- από αυτήν του Προέδρου της Νομικής Επιτροπής.

Του οφείλουμε πολλά και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στέφανο στη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και ώρα 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Σαράντα Εκκλησιές»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ