Μετά τα αυξανόμενα τροχαία – συχνά θανατηφόρα – που έχουν προκαλέσει διακινητές μεταναστών στον Έβρο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν του αστυνομικού ελέγχου, η Εισαγγελία γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση ειδικών στην Εγνατία οδό, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων.
«Η χρήση ως έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη» τονίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Στόχος είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες και που για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους, δεν διστάζουν ακόμη και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία.
Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκπαίδευση στις Αρχές αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εμπόδια.

Διαμαρτυρίες για τα ατυχήματα από τους διακινητές

Αγανάκτηση επικρατεί στον Έβρο, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα συνεχόμενα τροχαία, μερικά από αυτά θανατηφόρα, τα οποία προκαλούν διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κυρίως στην Εγνατία Οδό, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής.
Οι κάτοικοι είχαν διοργανώσει πρόσφατα μηχανοκίνητη πορεία εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.
Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους δύο κάτοικοι της περιοχής, σε τροχαία δυστυχήματα που προκάλεσαν διακινητές.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αστυνομία να ληφθούν μέτρα, για να σταματήσουν οι κούρσες θανάτου των δουλεμπόρων.
Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα, τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στις θαλάσσιες «διαδρομές», με τους διακινητές να φτάνουν μέχρι την Εύβοια για να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα από τις ακτές της Τουρκίας.