Πορεία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων συλλογικότητες της πόλης για τον θάνατο του αδικοχαμένου Κώστα Μανιουδάκη, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία.

Τα μέλη των συλλογικοτήτων ξεκίνησαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Τζανακάκη και κατέληξαν στην Δημοτική Αγορά, αντιδρώντας για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 58χρονος, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατό του.

«Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία»

Αρχικά, το συμβάν είχε καταχωρηθεί ως ανακοπή καρδιάς μετά από αστυνομικό έλεγχο επί του ΒΟΑΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η οικογένεια όμως του εκλιπόντος, λίγες μέρες μετά το συμβάν, έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει επώνυμα μια πολύ σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι ο 58χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αδελφός του νεκρού, Πέτρος Μανιουδάκης, σε δηλώσεις του είχε επαναλάβει τις κατηγορίες και μάλιστα είχε πει πως όταν ο ίδιος είχε μεταβεί στο κέντρο υγείας Βάμου, είχε δει εκεί αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έκλαιγε. Είπε ότι τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του αδελφού του, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε και ο ίδιος να νοσηλευθεί, καθώς αισθάνθηκε άσχημα μετά από τα τραγικά νέα αυτά.

Παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων;

Όπως αναφέρει στο in ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη, ναι μεν ο πατέρας του είχε πρόβλημα με την καρδιά του αλλά οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την αστυνομία εμπεριέχουν πολλές ανακρίβειες ως προς το τι συνέβη την μοιραία εκείνη μέρα.

Ένα ακόμα γεγονός που προκαλεί εντύπωση στον Αναστάση Μανιουδάκη είναι πώς είναι δυνατόν ως αιτία θανάτου να αναφέρεται «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων», ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο πατέρας του είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οικογένεια έχει διορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση στην προσπάθειά της να ριχτεί άπλετο φως στον θάνατο του 58χρονου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ