Ο Yusuke Narita, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ σήκωσε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων παγκοσμίως με μία μονάχα του δήλωση.
Μιλώντας, σε ενημερωτική εκπομπή της Ιαπωνίας το 2021, για το μεγάλο ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού της χώρας πρότεινε ως λύση την μαζική αυτοκτονία των ηλικιωμένων πολιτών της.
«Νιώθω ότι η μόνη λύση είναι αρκετά ξεκάθαρη» δηλώνει ο ίδιος. Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί και στο αρχαίο τελετουργικό «Seppuku», που πρόκειται για το ξεκοίλιασμα που επιβαλλόταν ως τιμωρία στους Samurai που είχαν ατιμάσει τους εαυτούς τους τον 19ο αι.

Η ευθανασία ως λύση

Ο Narita εξηγεί σήμερα στους New York Times πως τα λόγια του ίσως και να παραφράστηκαν, ωστόσο επέμεινε πως η ευθανασία θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτική στο μέλλον.
Ισχυρίζεται ότι αυτό θα επέτρεπε στις νεότερες γενιές να ανοίξουν το δρόμο τους στις επιχειρήσεις, την πολιτική και άλλες πτυχές της κοινωνίας που η παλαιότερη γενιά αρνείται να αφήσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία έχει χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο. Πέρυσι, ο πληθυσμός της μειώθηκε περίπου κατά 600.000 λόγω της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας και της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού.
Σύμφωνα με την Daily Mail ο Narita κλήθηκε να υπερασπιστεί τις απόψεις του σε μια τάξη και το έκανε δείχνοντας ένα απόσπασμα από την ταινία Midsommar του 2019, στην οποία μία αίρεση αναγκάζει ένα μεγαλύτερο μέλος της να πηδήξει από έναν γκρεμό.
«Είτε αυτό είναι καλό, είτε όχι, είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί», είπε ο Narita. «Επομένως, αν πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό, τότε ίσως μπορείτε να εργαστείτε σκληρά για να δημιουργήσετε μια κοινωνία όπως αυτή» είπε απευθυνόμενος στο κοινό του.

«Μίσος προς τους ευάλωτους»

Οι δηλώσεις του ήρθαν ξανά στο προσκήνιο όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ανακάλυψαν τον Ιανουάριο, με έναν κοινωνιολόγο να τα διακηρύσσει ως «μίσος προς τους ευάλωτους».
Ο Narita εξήγησε στους New York Times ότι «ανησυχούσε κυρίως για το φαινόμενο στην Ιαπωνία, όπου οι ίδιοι μεγιστάνες συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο της πολιτικής, των βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης για πολλά χρόνια».
Δήλωσε επίσης πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του και ύστερα από έναν αυτο-στοχασμό έπαψε να χρησιμοποιεί τις βαριές λέξεις όπως αυτοκτονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ