Έναν 48χρονο καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα για ανθρωποκτονία συνέλαβε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο 48χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Τάκης ο Αλβανός», είχε συλληφθεί στο παρελθόν, καθώς εις βάρος του τότε εκκρεμούσε ένταλμα για δολοφονία έξω από μπαρ της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση όμως είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Τη στιγμή της σύλληψής του για το ένταλμα εκείνο, κάπου κοντά στη Λαμία, βρισκόταν μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι -που τότε ήταν έξω με πενθήμερη άδεια- και ένα ακόμη άτομο.

Ωστόσο, τώρα εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για την έκρηξη εν κινήσει σε Smart στις 29 Δεκεμβρίου 2014 στην Αττική Οδό με θύμα έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχασε τη ζωή του, και τη σύντροφό του, που τραυματίστηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

«Το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συνέλαβε απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” 48χρονο, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.
Ο 48χρονος αλλοδαπός συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».