Ο 54χρονος Francesco Acerbi, σύζυγος της Maria Rita Galli, διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, συνελήφθη στην Αθήνα μετά από αίτημα των ιταλικών αρχών, καθώς πρέπει να εκτίσει ποινή έξι και πλέον ετών στην Ιταλία για απάτη ύψους εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Il Giorno.

Συγκεκριμένα, ο Acerbi πρέπει να περάσει έξι χρόνια στη φυλακή επειδή εξαφανίστηκε με εκατομμύρια ευρώ, που του εμπιστεύτηκαν 13 εύπορες ιταλικές οικογένειες. Συνελήφθη στην Αθήνα με αίτημα της Guardia di Finanza (ιταλική Οικονομική Αστυνομία) με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου Roberta Colangelo και τώρα περιμένει την έκδοση η οποία θα τον οδηγήσει σε ιταλική φυλακή, ενώ τον περιμένουν άλλες δύο δίκες για απάτη σε βάρος πελάτη του και λόγω της πτώχευσης της εταιρείας του, Advisory. Και στις δύο περιπτώσεις έχει ήδη καταδικαστεί και αναμένονται οι δίκες στο εφετείο, οι οποίες θα διεξαχθούν σύντομα.

Ο άνδρας διατέλεσε στο παρελθόν οικονομικός σύμβουλος. Ωστόσο είχε ασκήσει το επάγγελμα χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.

Είχε καταφέρει να παγιδεύσει ορισμένους πλούσιους επενδυτές οι οποίοι τού είχαν εμπιστευθεί εκατομμύρια ευρώ, συνολικά 165. Με τη συνενοχή μιας γραμματέα, η οποία έχει ομολογήσει την ενοχή της, είχε αρχίσει να πλαστογραφεί τις υπογραφές των πελατών του σε εντολές αγοραπωλησίας, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν.

Μετά από μια αρχική επιβολή ποινής φυλάκισης άνω των έξι ετών για απάτη, του είχε επιβεβαιωθεί η πρωτόδικη ποινή στο εφετείο και, την παραμονή της εκδίκασης της αίτησης αναίρεσής του στο αρμόδιο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, το οποίο πριν από έναν χρόνο επιβεβαίωσε οριστικά την ποινή, ο άνδρας εξαφανίστηκε. Ωστόσο, η Guardia di Finanza δεν σταμάτησε ποτέ να τον αναζητά και τα ίχνη του εντοπίστηκαν την Ελλάδα, όπου εργάζεται και ζει η γυναίκα του.

Έτσι οι αξιωματούχοι της GdF κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι της συζύγου του και να οδηγήσουν τις ελληνικές αρχές στη σύλληψή του.

Πλέον, ο Francesco Acerbi κρατείται και βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσής του στην Ιταλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ