Στη σύλληψη 77χρονου επιχειρηματία, γνωστού από παλαιότερη δραστηριοποίησή του στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προχώρησαν αστυνομικές αρχές στην Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία η σύλληψη του 77χρονου επιχειρηματία σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε περιοχή της Καλλιθέας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών και ενός μήνα, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούν απάτες κατ’ εξακολούθηση, ακάλυπτες επιταγές και μη έγκαιρη απόδοση των φόρων και των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών προς το ελληνικό δημόσιο. Από το 2019 εκκρεμούσαν σε βάρος του συγχωνευτικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση 11 χρόνων και ενός μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος συλληφθείς επιχειρηματίας κρατείται στον έβδομο όροφο της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως ο 77χρονος επιχειρηματίας είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος σε μεγάλη ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Έγκλημα στο Σταθμό Λαρίσης
eurokinissi

Σύλληψη 77χρονου επιχειρηματία: Ανακοίνωση της αστυνομίας
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για τη σύλληψη του επιχειρηματία, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (10-2-2023) στην Καλλιθέα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών και ενός (1) μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 77χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, εξέδιδε ακάλυπτες επιταγές και δεν απέδιδε έγκαιρα τους αναλογούντες φόρους και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ