Στα γραφεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συνάντηση της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, Πρόεδρου Εφετών καθώς και του εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης κ. Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Εφέτη, με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Δημήτριο Βερβεσό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας κ. Γεώργιο Ρούσκα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Γεώργιο Διαμάντη και τη Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας κ. Μαρία Μπρουζούκη.

Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν οι βάσεις ενός θεσμικού διαλόγου που αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής, και τη διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών (γραμματειακή υποστήριξη, υποδομές, ψηφιοποίηση κλπ) για μια ταχεία και αποτελεσματική Δικαιοσύνη, που αποτελεί εγγυήτρια των ατομικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, οι Πρόεδροι δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το θεσμικό διάλογο με σκοπό την από κοινού επίλυση των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται στο χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση δημιουργία ιατρείου στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών καθώς και στο επείγον και επίκαιρο θέμα της δυσλειτουργίας αρκετών εκ των Κτηματολογικών Γραφείων και Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ξεκινά ο αναγκαίος και ουσιαστικός διάλογος για τη βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης, που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και αλληλοσεβασμό του θεσμικού ρόλου όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας (ΣΕΣΣΕ)

Γεώργιος Διαμάντης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Μαρία Μπρουζούκη, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ