Νέα, επικίνδυνη εφαρμογή με ενσωματωμένο spyware επιτρέπει σε αγνώστους να παρακολουθούν την τοποθεσία μας, τους δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής μας κι εκείνοι μπορούν να μας ηχογραφήσουν.
Η ταυτότητα των δημιουργών της παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με τη New York Post.
Το συγκεκριμένο app, το οποίο ονομάζεται Process Manager, βρέθηκε χάρη στους ειδικούς του διεθνούς cyber group, Lab52. Όπως εξήγησαν, το λογισμικό που χρησιμοποιεί, δημιουργήθηκε αρχικά από Ρώσους hackers, προκειμένου να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουν πώς γίνεται η εγκατάσταση στις συσκευές μας, όμως μας προειδοποιούν πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Το εικονίδιο του Process Manager μοιάζει με γρανάζι και είναι πανομοιότυπο με εκείνο των Ρυθμίσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μπορεί να μπερδευτούμε.
Τη στιγμή που θα το κατεβάσουμε, θα μας ζητηθεί πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο – αν τα αποδεχθούμε, η εφαρμογή θα λειτουργεί ακόμη κι αν την έχουμε κλείσει. Θα καταγράφει την τοποθεσία μας, όσα λέμε και, ενδεχομένως, όσα κάνουμε.
Προκειμένου να προστατευθούμε από το spyware οποιασδήποτε μορφής, καλό είναι να ελέγχουμε τις «άδειες» που έχουμε δώσει στις εφαρμογές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορούμε να τους απαγορεύσουμε την πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό μας, αλλά και τις ευαίσθητες πληροφορίες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ