Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές ενημέρωσαν την Tesla Inc. το περασμένο έτος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk παραβίασε δύο φορές με αναρτήσεις του στο Twitter την δικαστική διαταγή που απαιτεί οι αναρτήσεις του να εγκρίνονται πρώτα από τους δικηγόρους της εταιρείας, μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη σχετικά έγγραφα.

Η Tesla και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέληξαν σε διακανονισμό το 2018 σε σχέση με την κατηγορία ότι ο Musk έχει διενεργήσει απάτη κάνοντας μια ανάρτηση για μια πιθανή εξαγορά της εταιρείας του.
Ο Musk πλήρωσε $20 εκατ. στο πλαίσιο του διακανονισμού – ενώ $20 εκατ. πλήρωσε και η Tesla – και συμφώνησε οι δημόσιες δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ελέγχονται από τους δικηγόρους της εταιρείας.
Ωστόσο, σε ξεχωριστές επικοινωνίες της SEC με την Tesla το 2019 και το 2020, η Επιτροπή αναφέρει ότι οι αναρτήσεις του Μασκ για τον όγκο παραγωγής στις ηλιακές οροφές και την τιμή της μετοχής δεν υποβλήθηκαν στην απαιτούμενη προέγκριση από τους δικηγόρους της Tesla.
Στις επιστολές της η SEC ενημερώνει την Tesla ότι η εταιρεία έχει αποτύχει “να επιβάλει αυτές τις διαδικασίες και ελέγχους παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις του Μασκ”.
Η Επιτροπή υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι η “Tesla έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντα που απαιτεί η δικαστική διαταγή”.
Η Tesla, ο Musk και η SEC δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της WSJ για κάποιο σχόλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ