Σε δριμεία επίθεση στη ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιδρυτή του, Κώστα Γιαννόπουλο προέβη σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως, μεταξύ άλλων, είπε: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».
Μάλιστα, η κυρία Μιχαηλίδου παρουσίασε και καταθέσεις του 2018 από το «Χαμόγελο» σε τράπεζα της Ζυρίχης.
Σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», το «Χαμόγελο» έχει φτάσει να έχει καταθέσεις πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, ενώ τα έσοδά του φτάνουν τα 27.000.000 ευρώ.
Να τονιστεί πως το «Χαμόγελο του Παιδιού», απαντώντας στο δημοσίευμα, υποστήριξε πως διατηρεί λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως και μειοψηφικό πακέτο μετοχών του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Τι απαντά το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το ίδιο το «Χαμόγελο», πάντως, έχει δώσει απαντήσεις στα σχετικά δημoσιεύματα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών.
«Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό» ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου.
Ο κ. Γιαννόπουλος, δε, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στις 13/12, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία, που άνοιξε από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης.
Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα.
Να σας πω κι ένα νέο, έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο».
Όσον αφορά στο αποθεματικό, υποστήριξε: «Αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός.
Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι τρεις-τέσσερις μήνες ζωής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ