Χαμός επικρατεί και στα λεωφορεία της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με τα επικίνδυνα περιστατικά για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων, αλλά ακόμα και διερχόμενων πεζών και ΙΧ να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Μετά την πτώση αντικειμένου από την οροφή οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει την περασμένη εβδομάδα, για το οποίο πηγές της εταιρίας έλεγαν στη συνέχεια ότι ήταν καπάκι κλιματιστικού και όχι τμήμα της οροφής και το τρόλεϊ που τα ξημερώματα της Δευτέρας έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό στην Πατησίων, την Τετάρτη 15/3 επιβάτες του λεωφορείου Α1 (Βούλα – Πειραιάς) είδαν έντρομοι τη μισή πόρτα του οχήματος να ξεκολλά.
Τη συγκράτησαν μάλιστα οι ίδιοι για να μη φύγει εντελώς και βρεθεί στο δρόμο.
Όπως αναφέρει σε καταγγελία του επιβάτης της γραμμής, το λεωφορείο «αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου μπροστά απο το Νιάρχος γιατί το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει. Ευτυχώς οι επιβάτες το συγκράτησαν και ο οδηγός συγκράτησε τα 2 φύλλα με ταινία».
Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες ότι δε θα ξανανοίξει τη μεσαία πόρτα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο δεν κατέβασε τους επιβάτες ώστε να εκκενωθεί το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Δείτε εικόνα:

0304a3a9-e060-4e04-8b91-d295bbc7b584-580x580.webp

Έτσι, στη συνέχεια και όπως καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης, μπροστά από τον σταθμό Εδέμ και ενώ το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση, «το ξεχαρβαλωμένο φύλλο δυστυχώς έπεσε προς τη μεριά του δρόμου». Ο οδηγός συγκράτησε πάλι τα φύλλα με ταινία και συνέχισε τη διαδρομή του για όσο διάστημα τουλάχιστον ο συγκεκριμένος επιβάτης παρέμεινε στο όχημα.
Το περιστατικό παραδέχεται και η ΟΣΥ.
Πηγές της εταιρίας, με τις οποίες επικοινώνησε το «Εθνος», σημείωναν πως πράγματι τμήμα της πόρτας ξεκόλλησε.
Προσέθεταν ωστόσο ότι αυτό δεν έγινε δεύτερη φορά και ουδέποτε βρέθηκε στο δρόμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση του οδηγού του οχήματος.
Η εταιρία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, η οποία αφορά κυρίως τον οδηγό και το λόγο για τον οποίο δεν ακινητοποίησε άμεσα το όχημα ώστε να το εκκενώσει βάσει των κανονισμών.
Ο ίδιος, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν αποβίβασε τους επιβάτες στο σημείο καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού τους αφού από εκεί διέρχεται η γραμμή του τραμ. Προχώρησε – όπως είπε – 3 στάσεις ώστε οι επιβάτες να κατέβουν με ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ