«Πράσινο φως» έδωσε το ΣτΕ για την έναρξη εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, μετά την απόρριψη των προσφυγών ενάντια στην κατασκευή του.
Η απόφαση είναι τελεσίδικη, ενώ ήδη έχει περιέλθει σε γνώση της κυβέρνησης από την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, τόνισε στη Voria.gr ότι «δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση μέχρι τώρα.
Για να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο πρέπει πρώτα να καθαρογραφεί η απόφαση και να την πάρουμε στα χέρια μας.
Όσο δεν έχουμε την επίσημη ανακοίνωση, δεν έχουμε απόφαση».
Παρά τις επιφυλάξεις όμως, η ουσία είναι ότι το ΣτΕ έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η μελέτη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου, που παρά την καθυστέρηση στην υλοποίησή του, λόγω των δικαστικών προσφυγών, σύμφωνα με τους αρμόδιους προλαβαίνει να παραδοθεί μαζί με το σύνολο του έργου το 2023, τηρώντας έτσι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης (ολοκληρωμένη βασική γραμμή).
Με την επισημοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ολοκληρώνεται η μελέτη κατασκευής του σταθμού και άμεσα μπαίνει ο εργολάβος για τις εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων, κατασκευής του σταθμού και επανατοποθέτησής τους.
Προς το παρόν αντιδράσεις στην απόφαση δεν υπάρχουν, ενώ, σύμφωνα με τη σελίδα, τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Πολιτισμού, που είναι σε συνεννόηση από την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα, με το Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ