Στο σκαμνί οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν σε πολίτη στη Νέα ΣμύρνηΟι εικόνες από την πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου αστυνομικοί επιτέθηκαν βάναυσα στον νεαρό Αλέξανδρο, είχαν προκαλέσει κύμα οργής σε όλη την Ελλάδα. Ήταν 7 Μαρτίου 2021, όταν ο νεαρός άνδρας δέχτηκε χτυπήματα στο σώματα του με γκλομπ, με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ο νεαρός ακουγόταν να φωνάζει στο βίντεο: «Τι με βαράτε; Πονάω» ενώ αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ τον χτυπούσε ανελέητα. Σημειώνεται ότι το βίντεο έκανε τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και προκάλεσε την αγανάκτηση των πολιτών που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα απάνθρωπα μέτρα και τα σκληρά πρόστιμα σε ανθρώπους που τολμούσαν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους.
Τρεις αστυνομικοί κάθονται στο εδώλιο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τον αστυνομικό που χτυπούσε τον νεαρό να κατηγορείται για τέλεση βασανιστηρίων, ενώ οι άλλοι δύο για συνέργεια.
Η δίκη άρχισε την περασμένη Παρασκευή με το θύμα να καταθέτει ότι δέχτηκε 8 χτυπήματα από τον αστυνομικό που τον έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια τον πίεσε στον λαιμό. Όπως κατέθεσε ο Αλέξανδρος, οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης και παρά τις εκκλήσεις του να τον δει γιατρός, εκείνοι τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ και του έκοψαν και πρόστιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ