Σε αναστολή από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουνίου 2023 μπαίνουν οι εργασίες στα δικαστήρια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπηρεσιακού Υπουργού Δικαιοσύνης, Φίλιππου Σπυρόπουλου, με την οποία καθορίζονται και οι λεπτομέρειες για το ποιες υποθέσεις μπορούν να εκδικαστούν.
Ειδικότερα, ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όπως ορίζεται οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

Οι εξαιρέσεις που προβλέπονται

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης κακουργημάτων ή πλημμελημάτων ανηλίκων που, αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήταν κακούργημα, σε περιπτώσεις που επίκειται λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.
Στην περίπτωση που υφίσταται κίνδυνος παραγραφής οι αρμόδιοι Εισαγγελείς επαναπροσδιορίζουν τις υποθέσεις στη συντομότερη εφικτή δικάσιμο μετά τη λήξη της αναστολής.
Παράλληλα, ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ιδίως, θα ρυθμιστούν με επιμέρους αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων. Η εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει επίσης πως η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για την Παρασκευή 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ