Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθεί ο Νίκος Βέρτης για τους μαϊμού εμβολιασμούς που φέρεται να είχαν γίνει την περίοδο της πανδημίας στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν τότε ο τραγουδιστής.
Τα ψεύτικα εμβόλια έγιναν τον Απρίλιο του 2021. Προκειμένου ο Νίκος Βέρτης με τους συνεργάτες του να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες έπρεπε να έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Με δεδομένο ότι εκείνη την περίοδο δεν είχε ανοίξει ακόμη στην Ελλάδα η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα του τραγουδιστή και της ορχήστρας του, η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής -σύμφωνα πάντα με την πλευρά του καλλιτέχνη- τους έστειλε έναν γιατρό για να τους εμβολιάσει, ο οποίος φαίνεται τελικά πως ήταν “ψευτογιατρός”.
Ο Βέρτης μαζί με 17 συνεργάτες του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του “ψευτογιατρού”. Όμως, δύο πρώην μουσικοί του στράφηκαν και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό.
Τελικά, σύμφωνα με τον Alpha έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του τραγουδιστή, ενός συνεργάτη του και του “ψευτογιατρού” για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε ηθική αυτουργία για κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού και για αντιποίηση επαγγέλματος στην περίπτωση του δήθεν γιατρού.
Η δικηγόρος του τραγουδιστή, Φιλιππία Κατσαούνη, μίλησε στην ίδια εκπομπή και παρουσίασε την εκδοχή του καλλιτέχνη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
“Ο κ. Βέρτης, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, είναι θύματα σε αυτή την ιστορία. Δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, την οποία ανέλαβε ισραηλινή εταιρεία παραγωγής συναυλιών αναθέτοντας τον εμβολιασμό τους σε ένα πρόσωπο που τους παρουσιάστηκε σαν γιατρός και τον οποίο πρώτη φορά συνάντησαν την ημέρα του εμβολιασμού όλων. Λίγο καιρό πριν είχαν χάσει στενά συγγενικά τους πρόσωπα από την πανδημία. Συγκεκριμένα ο κ. Βέρτης έχασε την πρώτη ξαδέρφη του και τον θείο του που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του. Γι’ αυτό άλλωστε μαζί με τον κ. Βέρτη, με συνεργάτες του και μέλη της ορχήστρας που επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, εμβολιάστηκαν και συνεργάτες του που δεν ταξίδεψαν μαζί με τους υπόλοιπους για τη συναυλία, ενώ επίσης εμβολιάστηκαν και συγγενικά τους πρόσωπα, με μόνο σκοπό την προστασία της υγείας όλων” ανέφερε αρχικά.
“Να τονίσω πως ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός, κανένας δεν εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί, ούτε να συμμετέχει στη συναυλία. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι εξαπατήθηκαν, ο ίδιος ο κ. Βέρτης τους προέτρεψε όλους να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον του πραγματικά υπαίτιου προσώπου. Να τονίσω πως εμβολιάστηκαν πάνω από 30 άτομα και μόνο δύο εξ’ αυτών, έχοντας προσωπικά κίνητρα, στράφηκαν εναντίον του κ. Βέρτη και όχι εναντίον του δήθεν γιατρού, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τα στοιχεία του τελευταίου. Τέλος, αν και είναι εξαιρετικά προφανές, ο κ. Βέρτης δεν είναι εργοδότης των μελών της ορχήστρας και ο λόγος που στοχοποιείται είναι πως αποτελεί το μόνο ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε μέσω αυτού επιδιώκεται δημοσιότητα” πρόσθεσε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021 όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής και οι συνεργάτες του χρειάστηκε να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για προγραμματισμένες συναυλίες. Όμως, την περίοδο εκείνη δεν είχε ανοίξει ακόμα εμβολιασμός για τις ηλικιακές ομάδες του τραγουδιστή και των μελών της ορχήστρας του.
Ο γνωστός τραγουδιστής και τα μέλη της ορχήστρας του έκαναν δύο δόσεις Pfizer και τους δόθηκε μία κάρτα εμβολιασμού προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ. Μία κάρτα που βεβαίωνε πως έχουν γίνει και οι δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer, από έναν γιατρό που τελικά ήταν διασώστης.
Ο εμβολιασμός τόσο του Νίκου Βέρτη όσο και της ορχήστρας του έγινε από έναν γιατρό από την Κύπρο, που έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες. Η πρώτη δόση του εμβολίου έγινε στις 13 Απριλίου του 2021 και η δεύτερη στις 4 Μαΐου. Όπως φαίνεται βέβαια, η κάρτα είχε άλλες ημερομηνίες. Τις κάρτες αυτές που έφεραν σφραγίδα της κυπριακής δημοκρατίας τις παρέλαβαν οι μουσικοί στο αεροδρόμιο λίγο πριν την πτήση τους.
Η ισραηλινή εταιρεία τους διαβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος με ασφάλεια, και έτσι έγινε στο κέντρο διασκέδασης που εμφανιζόταν ο τραγουδιστής.
Ωστόσο, για την είσοδο στη χώρα του Ισραήλ, δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωμάτων, στο οποίο διαπίστωσαν ένα 24ωρο αργότερα πως είχαν μηδενικά αντισώματα. Επικοινώνησαν με την εταιρεία και τον… “ψευτογιατρό” και τους είπαν πως τα αντισώματα δεν αναπτύσσονται αμέσως.
Οι συνεργάτες του Νίκου Βέρτη επέστρεψαν στην Ελλάδα με τον ίδιο, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους. Παρά τις δύο δόσεις που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώματα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι μηδενικά. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά τους χορήγησε.
Ο γνωστός τραγουδιστής, μαζί με 17 συνεργάτες και μουσικούς, κατέθεσαν μήνυση προς τον ψευτογιατρό. Όμως, δύο πρώην μουσικοί του στρέφονται και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό των “μαϊμού” εμβολιασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ