Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η διενέργεια ή όχι πλειστηριασμών από funds και εταιρείες διαχείρισης, καθιστά επιτακτική την εξεύρεση οριστικής λύσης και αναμένεται να ξεδιαλυθεί στις 26 Ιανουαρίου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε, ωστόσο, εγχώριοι, αλλά και διεθνείς φορείς εφιστούν την προσοχή στον κίνδυνο, τόσο του εκτροχιασμού των business plans των τιτλοποιήσεων του «Ηρακλή».
Ενδεικτική είναι η σχετική αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η νομική αβεβαιότητα δύναται να επηρεάσει τις επικείμενες αποφάσεις των δικαστηρίων κατώτερου βαθμού σε παρόμοιες υποθέσεις, διαβρώνοντας την προθυμία των οφειλετών να φτάσουν σε φιλικές λύσεις αναδιάρθρωσης με τους servicers.
Πάντως η αύξηση των πλειστηριασμών συνεχίζεται ραγδαίως την ώρα που θεωρητικά οι πλειστηριασμοί σε τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή» έχουν «παγώσει», καθώς υπάρχει νομικό κενό στο εάν επιτρέπεται στις εταιρείες διαχείρισης να διενεργούν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds.

Οι ευάλωτοι

Όσον αφορά στους ευάλωτους δανειολήπτες, πάντως, οι εκπρόσωποι των servicers επιμένουν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να βγάλουν στο «σφυρί» τα περιουσιακά τους στοιχεία, τηρώντας στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρις ότου να λειτουργήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ