Στα Χανιά, στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου, βρίσκεται ένα μωράκι 35 ημερών, το οποίο γέννησε 40χρονη Μολδαβή παρένθετη μητέρα, για έναν ευκατάστατο, μοναχικό άνδρα από την Θεσσαλία, μέσα από μεθοδεύσεις της γνωστής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και παράνομων υϊοθεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Αύγουστο και αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη περίπτωση από τις δεκάδες που έχουν χειριστεί οι δικαστικές Αρχές στα Χανιά για την τύχη της επιμέλειας το μωρού και το κατά πόσο και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να δοθεί στον βιολογικό του πατέρα.

Ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, είχε δώσει τουλάχιστον 34.000 ευρώ μέχρι την στιγμή των συλλήψεων και της 40χρονης Μολδαβής μητέρας τεσσάρων παιδιών που ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για την «δουλειά» με όνειρο να αποκτήσει ένα σπίτι από την αμοιβή της. Άλλωστε και οι δύο αντιμετωπίζονται ως θύματα στη δικογραφία, με τον γιατρό – ιδιοκτήτη της κλινικής και μία 37χρονη «μεσίτρια» να αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Από τα χρήματα που έδινε ο επιχειρηματίας, ένα ποσό πήγαινε στην κλινική, ενώ η παρένθετη λάμβανε μια μηνιαία αποζημίωση περίπου 1.000 ευρώ. Επιπλέον, 300-400 ευρώ έπαιρνε κάθε μήνα η μεσίτρια. Μετά την γεννήση, ο ενδιαφερόμενος θα έδινε στην κλινική το υπόλοιπο ποσό με το συνολικό κόστος σύμφωνα με την δικογραφία να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Ψεύτικο σύμφωνο συμβίωσης και εικονική σύντροφος

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, όταν το καλοκαίρι του 2022, ο Θεσσαλός απευθύνθηκε στην κλινική, καθότι μοναχικός και άγαμος, δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις απόκτησης τέκνου μέσω παρένθετης, εμπόδιο που ανέλαβε -με το αζημίωτο- να ξεπεράσει ο γιατρός και φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το δικό του δίκτυο επαγγελματιών, καθοδήγησε τον ενδιαφερόμενο να συνάψει ψεύτικο σύμφωνο συμβίωσης με γυναίκα από το φιλικό του περιβάλλον, η οποία στη συνέχεια θα εμφανίζονταν ως εικονική σύντροφος και ως δήθεν ενδιαφερόμενη μητέρα. Εκμεταλλευόμενοι δε στην κλινική τον πόθο αυτού του ανθρώπου για να αποκτήσει παιδί, άρχισαν να τον απομυζούν οικονομικά, ζητώντας του διαρκώς χρήματα.

Δεύτερο βήμα και αφού το δίκτυο της κλινικής είχε βρει αλλοδαπή δότρια που θα αμοιβόταν για να πουλήσει το ωάριό της, ήταν να εκδόσει ο γιατρός βεβαίωση αδυναμίας κύησης στην υποτιθέμενη μητέρα και σύντροφο του επιχειρηματία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ