Ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος

«Τυπωθήτω!», ανέγραφε η σημερινή δημοσίευση του σπουδαίου καθηγητή Νομικής του ΕΚΠΑ Πάνου Λαζαράτου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, «Διοικητικό, δικονομικό Δίκαιο».

Ουσιαστικά πρόκειται για την ανανεωμένη και εμπλουτισμένη 5η έκδοση του κλασικού έργου του Καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπως προανήγγειλε ο ίδιος, από τη Νομική Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Λαζαράτος μας έδωσε μάλιστα μια μικρή «γεύση» και από την εικόνα του βιβλίου του, δημοσιεύοντας το εμπροσθόφυλλο.

Εμείς θα του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο, γνωρίζοντας πως ότι κάνει το κάνει με πολλή αγάπη! 

Βιογραφικό

Ο Πάνος Λαζαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Tübingen (1989) με θέμα διδακτορικής διατριβής «Rechtliche Auswirkungen der Verwaltungsautomation auf das Verwaltungsverfahren» (Νομικές επιρροές του διοικητικού αυτοματισμού στη διοικητική διαδικασία) (“summa cum laude”).

Σήμερα, είναι Καθηγητής του διοικητικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρωτοβάθμιος από το 2007), συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Μαυρίδης- Μαρίνος- Λαζαράτος και Συνεργάτες» από το 1989 και Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Λαζαράτος και Συνεργάτες» (2011).

Έχει συγγράψει πάνω από 15 μονογραφίες μετά τη διδακτορική του διατριβή και πάνω από 300 αυτοτελή επιστημονικά μελετήματα ιδίως στους τομείς του γενικού διοικητικού δικαίου, του διοικητικού δικονομικού δικαίου, του φορολογικού δικαίου, του αεροπορικού δικαίου, του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού δικαίου, του δικαίου της πληροφορικής, του δικαίου του ανταγωνισμού, του δικαίου της παιδείας, του δικαίου της εποπτείας των τραπεζών και του δικαίου των δημοσίων έργων και προμηθειών.

Έχει χειριστεί πληθώρα δικηγορικών υποθέσεων επί δύο δεκαετίες σε όλους τους ανωτέρω τομείς.

Παρατίθενται ενδεικτικοί τίτλοι αυτοδύναμων μονογραφιών:

  • «Το δικαίωμα ακροάσεως στη διοικητική διαδικασία» (1992).
  • «Ανάκληση νόμιμων διοικητικών πράξεων» (2 τόμοι) (1994,1996).
  • «Η αγωγή στο διοικητικό δικονομικό δίκαιο» (2007).
  • «Η προσωρινή δικαστική προστασία κατά τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας» (2007).
  • «Η διακρατική διοικητική πράξη» ( 2 τόμοι, 2008).
  • «Η γραμματική ερμηνεία στο ευρωπαϊκό δίκαιο» (2008).
  • «Προς μία θεωρία της Νομικής Υποσημειώσεως» (2008).
  • «Διοικητικό δικονομικό δίκαιο» (2011, με Π.Δ. Δαγτόγλου)

Έχει άριστη γνώση της γερμανικής, αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Διατελεί Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικής Δικαιοσύνης.
Έχει διατελέσει μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των υποψήφιων Δικαστών διοικητικής δικαιοσύνης. Μετέχει ως μέλος στο Ειδικό Δικαστήριο αγωγών κακοδικίας για την επίλυση διαφορών του άρθρου 88 § 2 Συντ.

Έχει χειροθετηθεί ‘Aρχων- Μαϊστωρ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έχει σπουδάσει θέατρο (Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν) και λυρικό τραγούδι (Ελληνικό Ωδείο: άριστα παμψηφεί). Έχει δώσει πληθώρα ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ