Στην χθεσινή Ημέρα Θυμάτων Εγκληματικότητας υπό την σκιά των ακροδεξιών επιθέσεων στο Χανάου, μέλη της κυβέρνησης της Αυστρίας τόνισαν τη σημασία της προστασίας των θυμάτων.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, η υπουργός Δικαιοσύνης Αλμα Ζάντιτς εξήγγειλε πακέτο μέτρων κατά του μίσους στο διαδίκτυο. Ενώ από την πλευρά της, η υπουργός για Θέματα Γυναικών Σουζάνε Ράαμπ ανακοίνωσε την αύξηση των πόρων στον προϋπολογισμό για την προστασία των θυμάτων και την προστασία από την βία.

Όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης, παραπέμποντας στις επιθέσεις στο Χανάου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έχουν γίνει ήδη πρώτα βήματα για βελτιωμένη προστασία από βία και από μίσος στο διαδίκτυο, καθότι «μίσος στο διαδίκτυο οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις και εδώ πρέπει να υπάρξει αντίδραση».

Η υπουργός για θέματα Γυναικών, υπενθυμίζοντας τον «τραγικό διπλασιασμό» των γυναικοκτόνων από το 2014 στην Αυστρία, τόνισε πως είναι «πρώτιστο μέλημα» για την ίδια να ενισχυθεί οικονομικά η προστασία των θυμάτων και η προστασία από την βία. Παρότι μάλιστα ήδη το ήμισυ του προϋπολογισμού του υπουργείου διατίθεται για τον σκοπό αυτό, πρέπει να υπάρξει βελτίωση.