Για πόσα δευτερόλεπτα ένα χούφτωμα δεν θα θεωρείται επίθεση; Σύμφωνα με έναν Ιταλό δικαστή, εάν διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, τότε δεν είναι έγκλημα.
Η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση ενός άνδρα που παραδέχθηκε ότι χάιδεψε μια μαθήτρια, αλλά υποστήριζε ότι ήταν απλώς ένα αστείο.

Αντιδράσεις στα social – Influencers χουφτώνονται με ένα χρονόμετρο δίπλα τους

Οι Ιταλοί όμως δεν το βλέπουν έτσι, με δεκάδες νέους και νέες να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία κοιτάζουν με παγωμένο βλέμμα την κάμερα ενώ χουφτώνουν το στήθος τους, με ένα χρονόμετρο δίπλα τους να μετρά αντίστροφα από τα 10 δευτερόλεπτα.
Σε άλλα βίντεο χαϊδεύονται συνεχώς για εννέα δευτερόλεπτα, για να σταματήσουν λίγο πριν τελειώσει το χρονόμετρο και να πουν, τάχα για αστείο, πως σταματούν πριν θεωρηθεί επίθεση ή πως δεν κατάλαβαν ότι ήταν μόνο ένα αστείο.
Τα βίντεο, με το hashtag #10secondi (10 δευτερόλεπτα) ή palpata breve (σύντομο χούφτωμα), έχουν στόχο να καταδείξουν πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διάρκεια των 10 δευτερολέπτων, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης του 66χρονου επιστάτη στη 17χρονη μαθήτρια

Και τα βίντεο αυτά αποτελούν απάντηση στην απόφαση ενός δικαστή στην υπόθεση του 66χρονου Αντόνιο Αβόλα, επιστάτη σε λύκειο της Ρώμης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι χούφτωσε μια 17χρονη μαθήτρια στο κλιμακοστάσιο του σχολείου.
Τον Απρίλιο του 2022 ο Αβόλα πήγε πίσω από το κορίτσι ενώ εκείνη πήγαινε στην τάξη της με μια φίλη, κατέβασε το παντελόνι της και της χάιδεψε τους γλουτούς, ενώ έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό της. «Αγάπη μου, ξέρεις ότι αστειευόμουν» της είπε, σύμφωνα με την κοπέλα, όταν εκείνη αντέδρασε σοκαρισμένη, αναφέρει το BBC.
Η 17χρονη προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, με τον Αβόλα να παραδέχεται μεν ότι τη χούφτωσε, επιμένοντας ωστόσο ότι επρόκειτο απλώς για ένα αστείο.
Αν και οι εισαγγελείς της Ρώμης ζήτησαν ποινή φυλάκισης σχεδόν τεσσάρων ετών και καταδίκη για σεξουαλική επίθεση, αυτή την εβδομάδα ένας δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες και έκρινε τον Αβόλα αθώο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ