Δήλωση με την οποία αρνείται την επιθυμία να αναλάβει χρέη διοικητή στο Άγιον Όρος έκανε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, όπως ανακοινώθηκε.

Αναλυτικά:

“Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου, με αφορμή δημοσιεύματα που τον φέρουν να ενδιαφέρεται και να διεκδικεί τη θέση του διοικητού του Αγίου Όρους δήλωσε τα εξής:
« Τέθηκαν υπόψιν μου δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων τα οποία με φέρουν να ενδιαφέρομαι και να διεκδικώ τη θέση του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους. Τις πληροφορίες αυτές είχα ήδη διαψεύσει και στο παρελθόν.
Επανέρχομαι σήμερα, για τελευταία φορά, και δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ενδιαφέρθηκα ποτέ, ούτε μου προτάθηκε, ούτε διεκδικώ, ούτε επιθυμώ να διεκδικήσω τη θέση αυτή. Είμαι απολύτως αφοσιωμένος στο δικηγορικό μου γραφείο, στις υποθέσεις που χειρίζομαι και στους εντολείς που εκπροσωπώ και δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ με ο,τιδήποτε άλλο. Είναι δε αυτός ο λόγος, εξαιτίας του οποίου έχω αρνηθεί στο παρελθόν ιδιαίτερα τιμητικές προτάσεις για κρατικό λειτούργημα. Ο μόνος τίτλος που αποδέχθηκα είναι του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, μετά από απόφαση της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου. Αυτή την Εκκλησία και το πρόσωπο του σεπτού προκαθημένου της υπηρέτησα και υπηρετώ ανιδιοτελώς.
Το Άγιον Όρος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ευτύχησε να έχει στο πρόσωπο του αγαπητού μου φίλου κ Αθανασίου Μαρτίνου τον πιο επιτυχημένο ίσως -κατά την ταπεινή μου κρίση – πολιτικό διοικητή που είχε ποτέ. Μακάρι ο κ Μαρτίνος να συνέχιζε από τη θέση αυτή την λαμπρή προσφορά του . Από την στιγμή, όμως, που αποφάσισε διαφορετικά, η Πολιτεία κυριαρχικά θα επιλέξει τον διάδοχο του και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει εξαιρετική επίσης επιλογή.Όσον δε με αφορά, υπήρξα και παραμένω απλός προσκυνητής στο «Περιβόλι της Παναγίας».
Θα ήθελα, τέλος, σε σχέση με την αναφορά σε δημοσίευμα των ονομάτων διακεκριμένων Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου όπως του Σεβ.
Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ Εμμανουήλ και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ Νικήτα, οι οποίοι επί σειρά ετών με τιμούν με τη φιλιά τους, να επισημάνω ότι ματαιοπονούν όσοι ελπίζουν ότι με ευφάνταστα σενάρια είναι σε θέση να πλήξουν το κύρος και την προσωπικότητα των ως άνω κορυφαίων ιεραρχών.»