Ουπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με δηλώσεις του, έστειλε μήνυμα στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης «να ξεκουνηθούν» και αυτοί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στο Open, ζήτησε «την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη φυλάκιση και όχι αναστολές» για την υποκίνηση της αθλητικής βίας.

«Πρέπει να… ξεκουνηθεί η Δικαιοσύνη και να εφαρμόσει το πολυ αυστηρό πλαίσιο. Αν συνεχιστεί η συμπεριφορά παραγόντων ή μέσων ενημέρωσης για δηλώσεις μίσους, που υποκινούν αθλητική βία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, που προβλέπει φυλακή, όχι αναστολές. Είναι ο νόμος του 2022» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Οι δηλώσεις δημιουργούν το περιβάλλον. Στη συνέχεια αρχίζουν κάποιες περίεργες διασυνδέσεις και κάποιοι αναλαμβάνουν να τους οργανώσουν»

Ο κ. Φλωρίδης υπενθύμισε ότι μετά τις δύο τελευταίες δολοφονίες οπαδών, του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη, «δόθηκε λόγος τιμής ότι θα βοηθήσον όλοι, αλλά δεν έγινε τίποτα».

«Το πρόβλημα στην Αγγλία δεν το έλυσε μόνο η Θάτσερ, που έδωσε ένα πλαίσιο, αλλά οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Στην Αγγλία είδαν ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο μεγάλο οικονομικό προϊόν. Η πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει την αποστολή της για την αντιμετώπιση των φαινομένων», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Αφού οι παράγοντες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους να συνεργαστούν και να μην αμφισβητούν, ήρθε η ώρα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την ισχύ του νόμου και θα την δουν πολύ καλά αυτή την εφαρμογή».

Όσον αφορά τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού περιέγραψε το πλαίσιο των αποφάσεων. Το φαινόμενο αυτό θα κυνηγηθεί ανελέητα. Οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

«Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες. Πρόκειται για εγκληματικά στοιχεία σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πηγαίνουν να προκαλέσουν σύγκρουση με την αστυνομία και ό,τι γίνει. Αν μείνουμε στον απολογισμό και βάλουμε τα κλάματα και το βάλουμε στα πόδια, δεν θα έχουμε πρόοδο», σημείωσε και κατέληξε:

«Είναι εύκολη η μετακίνηση των ευθυνών στους κυβερνώντες, στον χώρο αυτό όμως λειτουργούν παράγοντες, ιδιοκτήτες, Τύπος. Όλοι αυτοί, για να δράσουν θέλουν ένα περιβάλλον που δημιουργούν εμπρηστικές δηλώσεις μίσους παραγόντων, τις οποίες στη συνέχεια παραλαμβάνει ο Τύπος και αναπαράγει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ