Πρόστιμο επιβλήθηκε στις τοπικές Αρχές των Παρισιών καθώς προσελήφθησαν πολλές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις απ’ ό,τι άνδρες.
Η δήμαρχος της πόλης, έκανε λόγο για παράλογη απόφαση.

Το πρόστιμο των 90.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, που καταγγέλλει πως δεν τηρήθηκε ο νόμος περί ισότητας φύλων.
«Μετά χαράς σας ανακοινώνω πως μας επέβαλαν πρόστιμο» σημείωσε η δήμαρχος εκφράζοντας τη μεγάλη της ευχαρίστηση σχετικά με το συμβάν.
Όπως συμπλήρωσε, το 2018 επιλέχθηκαν 11 γυναίκες και πέντε άνδρες για διευθυντικές θέσεις, με τις γυναίκες να υπερτερούν σε ποσοστό 69%.
«Η διαχείριση του δημαρχείο, έχει, ξαφνικά, γίνει πολύ φεμινιστική» σημείωσε η δήμαρχος, η οποία επανεξελέγει πέρσι (2019).
Υποσχέθηκε, δε πως το ποσό θα πληρωθεί από την ίδια, τους αντιδημάρχους της αλλά και τις γυναίκες που εργάζονται για εκείνη.
«Το πρόστιμο είναι παράλογο, άδικο, ανεύθυνο και επικίνδυνο» σημείωσε, ακόμη, και αναφέρθηκε στην ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών που καταγράφεται στη χώρα κα απαιτεί την ουσιαστική εκπροσώπηση των γυναικών.

Η απάντηση

Η Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Montchalin, απάντησε μέσω Twitter, σημειώνοντας πως το πρόστιμο είχε βασιστεί στον προαναφερθέντα νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παράλογο».
Όπως τόνισε, μάλιστα, ο νόμος έχει καταργηθεί.
Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της τα χρήματα του προστίμου να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της γυναικείας εκπροσώπησης στις δημόσιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ