Ο Εισαγγελέας Χανίων άσκησε ποινικές διώξεις σε δυο από τα τρία αδέλφια της εύπορης Χανιώτισσας. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά την εκτίμηση των σοβαρών στοιχείων που συγκέντρωσε με μεθοδική έρευνα η Ασφάλεια Χανίων.

Η ανακρίτρια κάλεσε για απολογία τον αδελφό της Ευαγγελίας Λυτινάκη, ο οποίος αρνήθηκε όσα τον βαραίνουν και κατηγόρησε την αδελφή τους για τη δολοφονία της. Η γυναίκα αυτή είχε την τελευταία τηλεφωνική επαφή με την άτυχη Ευαγγελία και στην πορεία διέγραψε από το κινητό της τις κλήσεις.

Λόγω του βεβαρημένου της υγείας του αδελφού και της προχωρημένης ηλικίας του, δεν προφυλακίστηκε. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση μέχρι τη δικάσιμο που θα οριστεί.

Στην Ανακρίτρια αναμένεται να απολογηθεί μετά από κλήση της και η αδελφή του θύματος που πήρε προθεσμία για να βρει δικηγόρο.

Για το παραθαλάσσιο οικόπεδο…

Το κίνητρο του εγκλήματος φαίνεται πως ήταν η άρνηση της Ευαγγελίας Λυτινάκη να υπογράψει για την πώληση του παραθαλάσσιου οικοπέδου τους που χαρακτηρίζεται πραγματικό “φιλέτο”. Πίστευε ότι η τιμή πώλησης που είχε εξασφαλίσει ο αδελφός της, δεν αντιπροσώπευε την πραγματική του αξία. Η αδελφή της πίεζε κι αυτή για την πώληση γιατί οι συνθήκες διαβίωσης της ιδίας και των παιδιών της στο ερειπωμένο παραθαλάσσιο κτίριο, είναι τραγικές.

Η Ευαγγελία Λυτινάκη εξαφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018 ενώ πήγαινε με ψώνια στο σπίτι του αδελφού της στην Αγία Μαρίνα Χανίων.

Τις τελευταίες της κινήσεις κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από το γειτονικό σπίτι της άλλης αδελφής της που όπως όλα δείχνουν, δεν εμπλέκεται σε αυτό το φονικό.

Πηγή: Φως στο Τούνελ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ