Πωλήθηκε η πολυτελής μεζονέτα του Πέτρου Φιλιππίδη στο Παλαιό Ψυχικό, λίγες μέρες μετά την άρση της προσωρινής του κράτησης το καλοκαίρι του 2022.
Σύμφωνα με τον Alpha η πώληση του σπιτιού ήταν αναγκαία προκειμένου να αποπληρωθεί ένα μεγάλο χρέος που είχε ο γνωστός ηθοποιός.
Το άλλοτε πολυτελές ησυχαστήριο του γνωστού ηθοποιού παραλίγο να μετατραπεί σε «βαρίδι» για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ένα βαρίδι χρεών προς τις τράπεζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το σπίτι αγοράστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του το 2005 με στεγαστικό δάνειο που είχε χορηγηθεί στο ζευγάρι. Τότε ο ηθοποιός είχε καταβάλλει το ποσό των 657.473 ευρώ για να το αγοράσει, από τις οποίες οι 457.473 ευρώ προέρχονταν από το δάνειο κάτι που είχε μοιραστεί δημόσια ο γνωστός ηθοποιός.
Η οικογένεια πέρασε μέσα στο σπίτι αυτό μία από τις καλύτερες περιόδους της. Μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο Πέτρος Φιλιππίδης μοιραζόταν δημόσια φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του.
Το σπίτι είχε πολυτελή διακόσμηση, ακριβά χαλιά, πίνακες ζωγραφικής, καλόγουστα φωτιστικά, δερμάτινα έπιπλα, και μία τεράστια τζαμαρία στο μπαλκόνι με απεριόριστη θέα διαμόρφωναν το ησυχαστήριο του Πέτρου Φιλιππίδη και της οικογένειάς του.
Πρόκειται για μία πολυτελή μεζονέτα που αποτελείται από 3 ορόφους, 365 τετραγωνικών μέτρων. Στο υπόγειο υπάρχει γκαράζ, αποθηκευτικοί χώροι, λουτρό αλλά και εσωτερική πισίνα. Στο ισόγειο υπάρχει με καθιστικό και τραπεζαρία, την είσοδο του σπιτιού, την κουζίνα και ένα λουτρό.
Στον 1ο όροφο υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά. Η μεζονέτα διαθέτει ακόμα εσωτερικό ανελκυστήρα και τεράστιες βεράντες. Παρά την εμπορική επιτυχία που είχε ο γνωστός ηθοποιός άρχιζε να λυγίζει από το βάρος των χρεών πριν ακόμα ξεσπάσουν οι σε βάρος του καταγγελίες
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο ηθοποιός χρωστούσε 900.000 ευρώ σε τράπεζες από 2 στεγαστικά δάνεια. Παράλληλα υπάρχουν και χρέη στην Εφορία ύψους 279.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου έσωσαν το σπίτι στο παρά ένα από πλειστηριασμό. Το σπίτι αποδείχθηκε σανίδα σωτηρίας για τον γνωστό ηθοποιό που κατάφερε να εξοφλήσει τα χρέη του.