Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές, στην Πάτρα, σε 3 άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών και συμμορία.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη συμμορίας, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και μεθοδολογία και διακινούσαν στην Πάτρα ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης.
Διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα: Τα έκρυβαν σε κοτέτσι

Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν σε απόσταση κοντινή απόσταση από οικία τους, περιφραγμένο χωράφι, με είσοδο ασφαλισμένη με λουκέτο, εντός του οποίου υπήρχε κοτέτσι, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα). Από τον χώρο αυτό ελάμβαναν καθημερινά τις απαιτούμενες ποσότητες που χρειάζονταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους κατηγορούμενους να εξέρχονται από το χωράφι – καβάντζα και σε έλεγχο που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν τα εξής :

(1.040) γραμμάρια κοκαΐνης,
36 γραμμάρια ηρωίνης και 12,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασίες, που απέρριψε στο έδαφος ο ένας κατηγορούμενος

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 538 γραμμάρια κάνναβης που ήταν θαμμένα στο έδαφος στο χώρο απόκρυψης αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Την ίδια χρονική στιγμή συνελήφθη και ο αρχηγός της συμμορίας στην είσοδο της οικίας και σε σωματική έρευνα, που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 1.450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

(20,9) γραμμάρια κάνναβης
Δύο ζυγαριές ακριβείας
Δύο μοτοσικλέτες
260 ευρώ,

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι συλληφθέντες από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται μέχρι και το ποσό των 143.990 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.