Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η θητεία του κ. Τζαβέλλα θα είναι τριετής και μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι να ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Με την υπ’ αριθ. 7/2023 Απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ορίστηκε ως Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 α Ν.4938/2022, ως ισχύει, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Με την ως άνω απόφαση ορίσθηκε και το πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως ακολούθως:

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως με την έκδοση δελτίων τύπου-ανακοινώσεων ή τη διά ζώσης ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Η πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και ακριβής και γίνεται με την τήρηση των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, του τεκμηρίου αθωότητας, της προστασίας της ανηλικότητας και του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδείλινη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ